Hej världen!

Här kan man ha en blogg.

Rekryteringskampanjen Scouterna 2013 vecka 34-38

Fler vuxna i olika roller. Fler scouter. Ännu roligare verksamhet. Vecka 34 startar Rekryteringskampanjen över hela Sverige. Terminsstart i skolan och alla aktiverar sig och syns över hela landet så det kommer att bli uppmärksammat. Scouterna är på G…igen. Skolrekrytering Läs mer »

FÖRSMAK 2013!

NU ÄR DEN ÄNTLIGEN HÄR! Inbjudan till årets försmak, insparken till utmanarscoutlivet, är nu ute! Se till att sprida den till alla små och stora Äventyrarscouter i Södertörn nu! Inbjudan finns ute nu/inom kort för alla 4 distrikt i Stockholmslän, Läs mer »

Försmak 2013: Swedish Scout Maffia

Tredjeårsäventyrare, hör upp! Tagga inför Försmak 2013 med maffiatema. Scoutmaffian i Stockholm är i akut behov av nya, unga gängmedlemmar och tillsammans med många andra tredjeårsäventyrare ska ni få en ordentlig försmak på vad utmanarlivet har att erbjuda! Hajken är Läs mer »

Kallelse Extra DST

Hej alla scouter i Södertörn! Nedan finns kallelse och dagordning till vårens extra distriktsstämma samt delegatlista att ladda hem. Övriga handlingar kan laddas hem här! Välkomna! Kallelse extra DST 2013 Dagordning extra stämma 2013 Delegatlista DST 2013

Scouter med speciella behov – Inbjudan!

På många avdelningar har ledarna svårt att hantera scouter med funktionsnedsättningar. Det kan vara scouter med diagnoser av olika slag men ofta även scouter utan diagnoser som vi har svårt att hantera och som ofta upplevs som att de förstör programmet Läs mer »

Film från Vildmarksmässan!

Ledarutbildning patrull

Välkommen till en spännande kurs för äventyrare! Under två helger är du som har varit äventyrarscout i minst ett år välkommen att delta i en utbildning som vi tror att du kommer att ha stor nytta av som scout. Du får träffa nya Läs mer »

Scouter på Vildmarksmässan

Södertörns scoutdistrikt kommer att vara utställare på Vildmarksmässan den 7-10 mars 2013 i Stockholmsmässan. Syftet är att på ett kvalitativt sätt visa upp och sprida information om scouter och scoutkårer. Planering pågår. Distriktsstyrelsen har utsett Hans Öhlén, Mariekäll scoutkår, till Läs mer »

Konsulenten uppsagd

Distriktsstyrelsen har tyvärr varit tvungen att säga upp vår duktiga konsulent p.g.a. arbetsbrist av ekonomiska skäl. Distriktet har helt enkelt inte råd att ha henne kvar då distriktet gått med underskott under många år och distriktsstyrelsen bedömt att förutsättningarna för Läs mer »