Konsulenten uppsagd

Distriktsstyrelsen har tyvärr varit tvungen att säga upp vår duktiga konsulent p.g.a. arbetsbrist av ekonomiska skäl. Distriktet har helt enkelt inte råd att ha henne kvar då distriktet gått med underskott under många år och distriktsstyrelsen bedömt att förutsättningarna för 2013 inte ser ut att förändra den bilden.

För att ge konsulenten så goda förutsättningar som möjligt att finna nytt jobb har distriktsstyrelsen valt att arbetsbefria henne från och med 28 januari 2013 trots 3 månaders uppsägningstid. Därmed kan hon redan nu söka sig nytt jobb. Hon får tre månadslöner under uppsägningstiden och därefter ersättning i ytterligare 6 månader från Trygghetsrådet. Distriktsstyrelsen har även en semesterskuld till konsulenten på ca 50 semesterdagar vilket kommer utbetalas i samband med slutlönen. Trygghetsrådet ger henne även rådgivning och coachning i att finna ett nytt jobb.

Under MBL-förhandlingen i samband med uppsägningen har även konsulentens fackombud kunnat konstatera arbetsbrist av ekonomiska skäl. En mer utförlig bakgrund och motivering finns att läsa här.

För mer information, vänligen kontakta distriktsordförande Martin Lundqvist. Kontaktuppgifter finns under menyn Styrelsen. Information kommer även att ges på Kårordförandeträffen den 13 februari.

Läs bakgrund och motivering här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade av eliasselinder. Bokmärk permalänken.