Regler för kläder på arrangemang i distriktet

Distriktsstämman oktober 2012 gav styrelsen i uppdrag att se över reglerna för klädsel på distriktsarrangemang. DS har idag, 2/2 2013, tagit följande beslut:

Vi har gemensamma regler för kläder och utrustning därför att våra arrangemang är ett viktigt sätt för oss att visa upp oss och vår gemenskap.

1. Du ska ha en skjorta eller tröja med scoutlogga, kårlogga eller patrullsymbol. Det ska tydligt synas att du är scout!
  2. Du får inte ha kläder eller utrustning med symboler som går emot scouternas värderingar.
  3. På våra arrangemang så får en patrull aldrig minuspoäng på grund av fel klädsel. Däremot kan pluspoäng ges för SCOUT-kläder!