Rekryteringskampanjen Scouterna 2013 vecka 34-38

Fler vuxna i olika roller. Fler scouter. Ännu roligare verksamhet.

Vecka 34 startar Rekryteringskampanjen över hela Sverige. Terminsstart i skolan och alla aktiverar sig och syns över hela landet så det kommer att bli uppmärksammat. Scouterna är på G…igen. Skolrekrytering – Prova på möte – Föräldramöte. Det finns ingen annan metod som ger bättre resultat. Fler scouter och vuxna (föräldrar) i roller som ni behöver i kåren.    Det handlar om personer som kan avlasta dig, som scoutledare eller ingå i någon av alla era arbetsgrupper. Alla är bra på något. Var tydlig med vad ni vill och vad ni erbjuder föräldrarna. ”Det här kan ni förvänta er av scoutkåren. Vi gör era barn redo för livet. Det här förväntar sig scoutkåren av dig som förälder. Du ingår och har en tydlig roll i verksamheten”.

Läs mer…

Det kommer stödmaterial som Du lätt kan ladda ner från www.scoutservice.se. Vi sorterar för att det ska bli ännu lättare att hitta det Du behöver på webben. Innan sommaren kommer en sammanställning över material och var Du kan hitta det för att det ska vara så enkelt som möjligt. Redan nu bör Du beställa s.k. festivalband, gröna armband med text bliscout.nu. Otroligt populära bland barnen och smarta. Föräldrarna får en påminnelse om barnen glömmer berätta var de fått bandet. Till vuxna är fickfoldern redo för livet en bra och uppskattad presentation kring scouting. Till föräldrar, rektorer, lärare, samarbetsparters.

Beställ nu! Det är stor åtgång. De gröna banden 100 pack 100:-. Fickfoldern 25 pack 40:-. Gå in på www.scoutshop.se klicka på rekrytering längst ner på sidan och beställ. De populära tatueringarna för Spårare kommer Du få ett erbjudande om senare. Så håll utkik efter det.

Björn (konsulent) finns till för er som stöd i er rekryteringsplanering och kör gärna föräldramöten. Det behövs fler vuxna för att avlasta er som nog ibland har alldeles för mycket att göra. Björn fångar gärna in dem på ett föräldramöte och sätter dem i de roller ni behöver. Det är den snabbaste vägen att bli fler vuxna.

Den långsiktiga planen ”Dagens scouter morgondagens scoutledare och ledare” med stöd av vuxna tar tid. Börja planera nu. Till dess är föräldrar vår viktigaste resurs när vi behöver fler vuxna i verksamheten. Handen på hjärtat, det behöver vi nog alla.

Mer information kring rekryteringskampanjen kommer innan sommaren. Björn når Du alltid via mejl: bjorn.folin@scouterna.se  alt. 0766-477 927.

Det här inlägget postades i Okategoriserade av eliasselinder. Bokmärk permalänken.