Scouter med speciella behov – Inbjudan!

På många avdelningar har ledarna svårt att hantera scouter med funktionsnedsättningar. Det kan vara scouter med diagnoser av olika slag men ofta även scouter utan diagnoser som vi har svårt att hantera och som ofta upplevs som att de förstör programmet eller patrullen.

Allt detta kan bero på många orsaker. I många fall kan små förändringar i hur mötena planeras och bedrivs skapa en helt problemfri verksamhet. Men hur gör man???

Vendelsö scoutkår har fått ett mycket bra samarbete med Haninge kommun i dessa frågor. Inget är enkelt, men allt går att hantera.

Haninge, Nynäshamn, Nacka och Tyresö kommuner planerar nu en scoutträff för kårerna inom Södertörns scoutdistrikt att gemensamt diskutera hur vi kan hantera scouter med speciella behov på ett bra sätt. Lite teori och mycket praktik är temat för kvällen. Kommunerna bidrar med erfaren expertis och vi scouter med vår vanliga nyfikenhet och pratgladhet.

Läs mer här!